Începând cu 1 iulie, taxele cumulate pe Aeroportul Internațional Chișinău vor fi ruse de la 21 de euro la 16 euro, a anunțat pe canalul său de Telegram, deputatul PAS, Radu Marian.

Potrivit acestuia, de la 1 ianuarie taxele vor fi reduse până la 12 euro, la care, spune deputatul, se vor adăuga diferite reduceri.

Totodată, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija a semnat ordinul prin care taxa de 9 euro pentru modernizarea Aeroportului a fost redusă până la 4,5 euro. Aceasta va fi aplicată din data de 1 iulie. În același timp, a fost majorată taxa pentru servicii de pasageri de la 6,2 euro per pasager la 7 euro per pasager pentru cursele regulate, iar pentru cele neregulate și operațiunile aeriene necomerciale tariful va fi de 8,70 euro per pasager.

Deputatul Radu Marian a mai scris pe pagina sa de Telegram că „se acționează pe toate fronturile”, având loc reducerea taxei aeroportuare, dezvoltarea infrastructurii, stimularea companiilor existente, etc.

Deputatul a mai menționat că, în ultimele săptămâni, au fost inițiate discuții cu peste 20 de companii aeriene, multe dintre ele low cost, cărora li s-a prezentat noua politică tarifară.

Marian a mai precizat că au fost inițiate negocieri cu una cele mai mari companii de handling din lume, o companie care lucrează și cu Ryanair și Wizzair. „Avem toate șansele ca aceasta companie să opereze la aeroportul Chișinău deja în acest an”, a scris Radu Marian.

Statul a preluat gestionarea Aeroportului Internațional Chișinău în aprilie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.