Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat Programul de granturi Moldova Turistică, în valoare de 25 mil. de lei, cu scopul de a susține dezvoltarea afacerilor durabile, rezistente, inovatoare și competitive în industria turismului din Moldova.

La fel, a fost relansată campania de promovare a turismului „Fii oaspetele nostru/Be our guest”, în cadrul căreia Ministerul Culturii cu sprijinul USAID va impulsiona creșterea cererii pentru experiențe turistice autentice, promovând în special regiunile ca destinații turistice integrate.

Prin intermediul programului de granturi, deschis până pe 23 octombrie 2023, vor fi susținute inițiativele de renovare a infrastructurii de ospitalitate, dezvoltarea produselor și experiențelor turistice, digitalizarea și inovarea afacerilor turistice, adoptarea principiilor de sustenabilitate și incluzivitate.

Granturile pot fi solicitate de întreprinderi mici și mijlocii din Moldova din domeniul turismului, cum ar fi vinăriile, pensiunile rurale, centrele meșteșugărești,  hotelele, prestatori de servicii de aventură ușoară, agenții de turism și tur operatori etc.

Conform estimărilor, de fondurile Programului de granturi Moldova Turistică urmează să beneficieze 40-45 de antreprenori mici și medii.

În ultimii 15 ani, USAID a contribuit la dezvoltarea turismului, oferind suport la renovarea a 65 de pensiuni, îmbunătățirea operațiunilor a 120 de antreprenori din industria turismului, dezvoltarea infrastructurii turistice la 37 de vinării, crearea a peste 400 de kilometri de trasee de ciclism și drumeții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.