Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2023. Cu această ocazie, premierul Dorin Recean, a afirmat în plenul Parlamentului că obiectivul rectificării și celei care va urma în toamnă este repornirea motoarelor economiei, creșterea investițiilor, care să producă venituri suplimentare la buget, locuri de muncă, salarii mai mari.

Premierul a spus că ar fi deja progrese în atenuarea gradului inflației, și către sfârșit de an Moldova trebuie să treacă din faza de recesiune către creșterea economică.

Modificările se referă la majorarea intrărilor de granturi externe și direcționarea acestora spre măsurile de dezvoltare a economiei naționale, în special pentru suplinirea Fondului rutier, Fondului național de dezvoltare regională și locală, Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural și programelor de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii.

Veniturile și cheltuielile bugetului de stat se propun a fi majorate cu 1,406 miliarde de lei. Respectiv, veniturile se vor majora până la 66,274 miliarde de lei, iar cheltuielile – până la 84,602 miliarde de lei. Deficitul bugetar rămâne neschimbat față de cel aprobat și va constitui 18,327 miliarde de lei.

Proiectul urmează să fie prezentat spre aprobare în cea de-a doua lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.