Membrii Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud au ales o nouă conducere şi au aprobat o serie de decizii importante pentru dezvoltarea regională.

Cu votul majorității membrilor săi, CRD Sud l-a ales în funcția de președinte pe Nicolae Dunas, președintele raionului Cahul, iar în funcția de vicepreședinte – pe Vasile Maxim, preşedintele raionului Ștefan Vodă.

La ședință, membrii CRD au luat act de Raportul de progres privind implementarea Programului Operațional Regional (POR) Sud 2022-2024 pentru anul 2022 și au aprobat Planul de implementare a POR Sud 2022-2024 pentru anul 2023. Membrii CRD Sud au fost informați despre progresul implementării, în Regiunea de Dezvoltare Sud, a proiectelor incluse în Documentul Unic de Program 2022-2024, finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

CRD este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, constituit pentru coordonarea şi promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel regional și local. CRD este alcătuit din președinții de raioane, primarii, reprezentanții sectorului privat şi ai societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.