În ajunul Summitului Comunității Politice Europene a fost elaborat un spot video dedicat reuniunii găzduite R. Moldova. Filmulețul promovează valorile, tradițiile și aspirațiile europene ale moldovenilor.

Prin promovarea acestuia, organizatorii își propun să încurajeze cetățenii Moldovei,  atât de acasă cât și din diasporă, să se bucure și să devină mândri de acest moment simbolic.

Pentru cetățenii R. Moldova, Summitul este o recunoaștere internațională și o oportunitate de a întări legăturile țării cu lumea liberă.

R. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie, reunind, în premieră, circa 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Aceasta servește drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.