Copiii de la grădinița din Teiul și elevii școlii din Mălăiești beneficiază de condiții bune în instituțiile lor. Cu sprijinul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD au fost efectuate o serie de lucrări de reparație menite să asigure un proces educațional de calitate.

În cei 50 de ani de activitate, grădinița din Teiul nu a beneficiat niciodată de reparație capitală. Acum trei ani, aceasta a beneficiat de susținerea UE și PNUD pentru lucrări de renovare a fațadei, construcția și reparația a 5 pavilioane exterioare, construcția unui sistem de drenaj a apei pluviale și reabilitarea coridoarelor, inclusiv a treptelor din interior. În 2022, procesul de renovare a continuat cu dotarea sălilor de clasă cu mobilierul necesar, transformarea unui șopron în sală de sport și renovarea sălii de festivități. Acum, cei 65 de copii se pot bucura de noile condiții create în instituția preșcolară.

Școala din Mălăiești, frecventată de peste 250 de elevi, a beneficiat și ea de o serie de renovări. A fost reparată cantina, terenul de sport a fost modernizat și amenajat pentru practicarea inclusiv a baschetului. Au fost create două ateliere de meșteșugărit pentru fete și băieți.

Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.