Premierul Dorin Recean, care a făcut cu câteva zile în urmă o vizită în raionul Taraclia, a scris pe pagina sa de Facebook istoria de succes a unei familii din satul Cealîc.  

Acum 13 ani, Piotr și Eudochia Chiriac, din satul Cialîc, Taraclia, au lansat o afacere de familie – o mini-fabrică de producere a cașcavalului. Iar ulterior, datorită mai multor granturi europene, ei au modernizat întreprinderea și procesele de prelucrare și producție a lactatelor, scrie Recean pe pagina sa de Facebook.

Soții Chiriac, notează premierul, au pornit cu șapte vaci, iar acum, mini-ferma lor a ajuns la aproximativ 40 de capete, iar întreaga cantitate de lapte este prelucrată și folosită la producerea unei game largi de produse la standarde înalte, care pot fi cumpărate în lanțurile de supermarketuri și la târguri din Chișinău.

În afară de brânză, smântână și iaurt, fabrica produce și diverse tipuri de cașcaval: caciotta, gouda sau paneer.

„Sârguința cu care muncesc Piotr și Eudochia este un exemplu pentru noi toți”, crede Dorin Recean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.