Campania de informare a Programului de stagii a reunit, la Chișinău, peste 100 de studenți. Grație unui program inițiat de Guvern în cooperare cu Delegația UE în Moldova, studenții din ultimul an al ciclului I de studii, masteranzii și absolvenții pot face stagii plătite, în instituțiile publice centrale din țară.

Prezent la eveniment, premierul Dorin Recean a îndemnat tinerii să participe activ la construirea unei societăți prospere în care va dori să trăiască și să se dezvolte profesional fiecare cetățean al țării noastre.

„Vă invit să acceptați această provocare, să vă înscrieți la programul de stagii și să alegeți o carieră în serviciul public. Obiectivul nostru este să construim un sector public competitiv, de aceea vă îndemn să fiți ambițioși și să contribuiți, alături de noi, la procesul de aderare a țării noastre la UE”, a spus premierul.

foto: gov.md

Stagiarii selectați vor avea posibilitatea să activeze, timp de două luni, în instituțiile statului, împreună cu funcționarii publici, fiind ghidați de Înalții Consilieri ai UE. Ediția din acest an se axează pe subiectele clusterelor de negociere cu UE, precum relații externe, resurse, agricultură și coeziune, competitivitate și creștere incluzivă, agenda verde și conectivitate durabilă.

Campania de conștientizare a Programului va continua și astăzi, 17 mai, cu un eveniment online pentru studenții moldoveni care își urmează studiile în străinătate și pentru cei care nu pot participa la evenimentele din universități, iar pe 23 mai – la Academia de Studii Economice.

Mai multe detalii despre Program – cerințele, criteriile de selecție și procedura de aplicare pot fi găsite aici.

Ediția precedentă a Programului a fost absolvită de circa 50 de stagiari, unii dintre care sunt deja angajați în serviciul public din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.