Un proiect de circa 50 mil. de euro pentru îmbunătățirea accesului la apă și canalizare a demarat la Cahul

0

Locuitorii mun. Cahul și ai localităților Roșu, Crihana Veche și Cotihana vor beneficia de servicii calitative de aprovizionare cu apă și de canalizare. Acest fapt va deveni posibil datorită unui proiect finanțat de Guvernul Germaniei și UE, în cadrul inițiativei Echipa Europa, implementat de către Primăria Cahul și ADR Sud cu sprijinul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.

Lucrările de construcție au început vineri, 5 mai.

În valoare de peste 46 mil. de euro, oferite sub formă de grant, proiectul are drept scop construcția unei noi Stații de epurare a apelor uzate din Cahul, modernizarea și extinderea rețelelor de aprovizionare cu apă și de canalizare din municipiu și satul Crihana Veche, și conectarea a circa 5.000 de gospodării.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi procurate și montate circa 8.000 de contoare moderne cu citire la distanță, dar și echipamentul specializat pentru întreținerea sistemului modernizat de aprovizionare cu apă și canalizare.

De pe urma implementării proiectului, vor beneficia, în total, circa 39.000 de beneficiari din orașul Cahul și localitățile învecinate Cotihana, Roșu și Crihana.

Grantul pentru acest proiect a fost oferit de Guvernul Germaniei (peste 33 mil. de euro) și UE (circa 14 mil. de euro) cu sprijinul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.