Centrul Regional de Resurse pentru Tineri din orașul Fălești a găzduit, recent, un atelier de instruire pentru peste 20 tinerii din raionul Fălești, atelier axat pe modalitățile de participare la buna guvernare și implicare în bugetare participativă.

Activitatea a fost organizată de Asociația „Cutezătorul”, iar evenimentul a fost moderat de directorul executiv al asociației Victor Cimpoieș și alți trei experți.

Tinerii au avut parte și de un exercițiu practic, activități în echipe și prezentarea informației pentru ceilalți participanți.

Victor Cimpoieș spune că evenimentul de instruire a urmărit să dezvolte capacitățile tinerilor din raionul Fălești în vederea implicării în viața comunitară.

„Tinerii au fost familiarizați cu termenii de „buna guvernare” și „bugetare participativă”. Sper că informația acumulată la această activitate de instruire să le fie de folos”, a spus Victor Cimpoieș.

Iar Tatiana Călugărescu, una dintre tinerele participantele la instruire ne-a relatat că astfel de instruiri îi încurajează pe tineri să se implice în rezolvarea problemelor comunității.

„Instruirea de astăzi este foarte binevenită și stimulează participarea noastră în diverse acțiuni, dezvoltă în noi abilități și ajută, în cele din urmă, la dezvoltarea comunității”, spune tânăra.

Activitatea de instruire a fost realizată în cadrul proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă”.

Sergiu Onofrei,
corespondent comunitar în raionul Fălești

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.