Politici de educație incluzivă, implementate în școlile din 21 de raioane

0

Peste 180 de angajați ai sistemului educațional din țară au participat la forumuri regionale dedicate educației incluzive.

Timp de doi ani, participanții proiectului „Spre o școală incluzivă în Moldova”, profesori din 72 de școli și reprezentanți ai 21 de Organe Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului (OLSDI) din țară au beneficiat de instruiri și sesiuni de mentorat furnizate de traineri cu experiență vastă în educația incluzivă. Aceștia au beneficiat de asistență pentru elaborarea unui plan de acțiuni de dezvoltare a instituției creat în baza unei evaluări complexe. Activitățile din cadrul proiectului au fost dedicate îmbunătățirii mediului școlar, în care fiecare se simte bine, fie acesta profesorul, copilul sau părintele.

Proiectul „Spre o școală incluzivă în Moldova” a prevăzut organizarea a peste 300 de ședințe de mentorat pentru școlile din 21 de raioane ale țării și 11 ateliere la care au participat aproximativ 400 de profesioniști și reprezentanți ai 20 de OLSDI.

Forumurile regionale dedicate educației incluzive sunt organizate la Bălți (20 aprilie), Ialoveni (27 aprilie) și Orhei (3 mai). Bugetul total al proiectului a atins suma de 166 de mii de euro.

Proiectul „Spre o școală incluzivă în Moldova” este implementat de CCF Moldova, în parteneriat cu ChildFund Deutschland și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, în perioada iulie 2021 – iunie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.