Peste 60.000 de locuitori ai raionului Ungheni care folosesc zilnic transportul public urban și interurban vor avea condiții mai bune și mai sigure de deplasare. 146 de stații moderne de așteptare, dotate cu sisteme inteligente de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și traseele transportului public au fost instalate și amenajate în nouă localități ale raionului.

Acest proiect a fost implementat de programul Comunitatea Mea – un proiect al USAID Moldova în domeniul guvernării locale. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu primăria Ungheni și opt localități învecinate, cu suportul financiar al USAID și al Consiliului Raional Ungheni. Valoarea proiectului depășește suma de 757.000 USD, dintre care contribuția agenției USAID reprezintă 443.000 USD, iar contribuția celor nouă localități – 314.000 USD.

Cele cinci tipuri de stații au fost instalate în municipiul Ungheni, satele Unțești, Cetireni, Costuleni și comunele Florițoaia Veche, Mănoilești, Pîrlița, Valea Mare și Zagarancea. În cadrul proiectului, 106 de stații au fost amenajate în municipiul Ungheni, iar 40 – în cele opt localități administrativ-teritoriale din raion, iar cel puțin 20 de unități de transport au fost dotate cu sistem GPS.

Programul Comunitatea Mea oferă sprijin pentru 123 de comunități din R. Moldova. Valoarea totală a investițiilor USAID în programul Comunitatea Mea în cei opt ani de implementare va fi de 35,5 mil. USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.