Trei microregiuni beneficiare au primit granturi în valoare de câte 400.000 de dolari pentru a stimula creșterea economică locală în următorii doi ani.

Fondurile au fost oferite prin intermediul proiectului „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, finanțat de Elveția și implementat de PNUD Moldova.

Beneficiarii selectați prin competiție sunt:

  • Coșnița, Criuleni, Pîrîta, Doroțcaia și Slobozia-Dușca, cu specializarea economică în turism rural;
  • Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște: cultivarea și prelucrarea plantelor medicinale și aromatice;
  • Cimișlia, Sadaclia, Ciucur-Mingir, Cenac, Valea Perjei, Hîrtop și Mihailovca: creșterea oilor și a caprelor, precum și prelucrarea produselor lactate și a derivatelor lor.

Microregiunile vor avea posibilitatea să își dezvolte specializările economice identificate, sporindu-și astfel competitivitatea pe piețele naționale și internaționale și creând locuri de muncă decente, inclusiv pentru populația vulnerabilă, migranții reveniți și refugiații din Ucraina.

Proiectul „Piețe reziliente și incluzive în Moldova” își propune să sporească dezvoltarea economică locală și reziliența în comunități prin susținerea antreprenoriatului local, sporirea investițiilor și crearea locurilor de muncă decente pentru localnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.