Ludmila Donu din satul Țarigrad, raionul Drochia, și-a transformat pasiunea pentru croitorie într-o afacere, iar datorită GAL-ului „Calea Dropiei” a reușit să-și cumpere utilajul necesar pentru a putea activa și crea cu și mai mult succes.

Pasiunea Ludmilei s-a transformat într-o Societate cu Răspundere Limitată pe care a numit-o „Home Business”, care adună într-un mic atelier două-trei prietene care o ajută pe Ludmila să confecționeze lucruri inedite.

„Am câștigat în cadrul GAL-ului două proiecte, iar asta m-a motivat foarte mult. Din primul proiect în valoare de 20.000 de lei am cumpărat două mașini de cusut. Pentru mine asta este o avere”, spune Ludmila.

Ludmila visează să-și deschidă în viitor un atelier mult mai mare în care să continue să creeze și unde să poate dezvolta un centru de meșteșugărit pentru persoanele în etate.

„Îmi doresc să creez o comunitate în care persoanele de vârsta a treia să poată produce ceva, dar și comunica. Să aibă o activitate, să împartă din înțelepciunea lor. Avem diverse centre de creație pentru copii, dar pentru bătrâni nu avem nimic în localitatea noastră. Asta ar fi o șansă pentru ei. Să fim cu toți sănătoși, că idei eu am tare multe”, menționează Ludmila.

USAID susține Grupurile de Acțiune Locală (GAL) din cadrul rețelei LEADER pentru a sprijini dezvoltarea și revitalizarea zonelor rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.