PNUD a selectat recent două soluții digitale bazate pe tehnologii open-source, care urmează să fie dezvoltate în R. Moldova.

Ele vor fi puse în aplicare de companiile IT Like-Media SRL și DigiNet Pro SRL, care au obținut finanțare în cadrul unui concurs de inovații desfășurat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică.

Inițiativele selectate vor fi dezvoltate ca soluții open-source, cu potențialul de a deveni un activ digital public (în conformitate cu standardul conturat de Digital Public Good Alliance).

Tehnologiile open-source pot facilita răspunsul în timp util și eficient la multiple provocări sociale și economice, inclusiv criza energetică din Moldova, care afectează pe tot mai mulți oameni. Pentru dezvoltarea fiecărei soluții sunt alocați 40.000 USD. Granturile sunt oferite în cadrul proiectului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”.

  • Like-Media SRL va dezvolta un modul de analiză a datelor colectate pe platforma gov.md, astfel ca reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova să poată lua decizii mai bune, bazate pe date, privind susținerea persoanelor vulnerabile prin politicile și programele guvernamentale.
  • DigiNet Pro SRL își va adapta soluția de emitere digitală a notelor de plată (invoice) e-cont.md pentru instituțiile publice și prestatorii lor de servicii și bunuri, astfel încât aceștia să poată recepționa și procesa notele de plată în format digital.

Proiectul „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Moldova” își propune să încurajeze sectorul privat TIC din Moldova să genereze soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor publice și private, precum și soluții IT pentru sectorul non-IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.