Ceremonia de finalizare a unui proiect de îmbunătățire a condițiilor educaționale a avut loc la Școala Profesională din municipiul Orhei. Proiectul, în valoare de circa 91.000 de dolari a fost derulat în cadrul programului „Kusanone”, susținut financiar de Japonia.

În cadrul lucrărilor de modernizare au fost termoizolați pereților exteriori, schimbat acoperișul, instalate geamuri energo eficiente și a ușilor interioare.

Investiția a îmbunătățit condițiile de la instituția de învățământ pentru 281 de elevi, 50 de profesori, maiștri și personal tehnic. La fel, a fost crescută eficiența energetică a clădirii.

La ceremonia de finalizare a proiectului au participat elevii, profesorii și administrația instituției, ambasadorul nipon Yamada Yoichiro și ministrul Educației, Anatolie Topală.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane USD pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.