Comisia Europeană va acorda un sprijin financiar de 50 de mil. de euro R. Moldova, ca parte a operațiunii de asistență macrofinanciară în curs de desfășurare, în valoare totală de 150 de mil. de euro.

Miercuri, în cadrul celei de-a doua tranșe, Moldova a primit un grant de 10 mil. de euro, iar la începutul lunii mai va urma o nouă tranșă în valoare de 40 de mil. de euro sub formă de împrumuturi, precizează Delegația UE la Chișinău,

Suportul este oferit după ce Comisia Europeană a concluzionat că Moldova a îndeplinit condițiile de politici convenite cu UE pentru debursarea acestei plăți.

Potrivit unui comunicat al Delegației UE, Moldova a consolidat guvernanța în sectorul public, fiind luate măsuri pentru a îmbunătăți gestionarea proiectelor de investiții publice. Guvernul a înregistrat progrese în ceea ce privește guvernanța sectorului financiar, prin adoptarea unei noi strategii de gestionare a finanțelor publice. Autoritățile moldovene au înregistrat progrese în ceea ce privește consolidarea statului de drept, asigurând posturi de conducere în mai multe instituții anticorupție.

În august, anul trecut, UE a acordat deja Moldovei 50 de mil. de euro în cadrul unei prime tranșe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.