23 de tineri ingineri, economiști, juriști și specialiști IT vor beneficia de stagii plătite, timp de jumătate de an în cadrul a 11 organizații publice și private din sectorul energetic. Aceasta este o premieră pentru sectorul energetic din Moldova.

Stagiarii au fost selectați în urma unui concurs la care și-au depus dosarele 150 de solicitanți. Concursul a constat în proba dosarelor, urmată de interviuri cu reprezentanții proiectului Moldova Energy Security Activity -MESA și a organizațiilor partenere în program.

Astfel, stagiarii vor putea activa și obține experiență profesională în cadrul Ministerului Energiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Moldelectrica, Energocom, Premier Energy, Moldovatransgaz, Termoelectrica, Ecolibri, Term, RED-Nord și CET-Nord.

Stagiarii care vor performa, vor avea posibilitatea să fie angajați în instituția în care și-au făcut stagiul.

Programul de stagii plătite în sectorul energetic, cu denumirea „Tinerii de azi – viitorul energiei de mâine” este o inițiativă finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și își propune să consolideze capitalul uman din sectorul energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.