Cinci primării din R. Moldova, membre ale inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), au obținut granturi din partea Comisiei Europene și PNUD pentru dezvoltare locală și incluziunea socio-economică a refugiaților din Ucraina.

Este vorba despre primăriile Cărpineni, Volintiri, Copceac, Cimișlia și Drochia.

Inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică” a oferit granturi și pentru 13 comunități din Ucraina. Valoarea granturilor acordate este de 1,8 mil. de euro. 70% din componenta de grant va fi disponibilă pentru autoritățile publice locale din Ucraina și 30% pentru primăriile din Moldova.

Primarii localităților respective au participat zilele trecute la un eveniment comun în cadrul căruia au făcut schimb de experiență și au discutat prioritățile pentru prima perioadă de proiect, importanța conexiunii între diferite sectoare ale localităților, dar și participarea locuitorilor, bărbați și femei, la luarea deciziilor.

Principalele domenii de acțiune ale acestei intervenții se vor concentra pe asigurarea accesului la servicii de bază, cum ar fi educația, sănătatea, apa, salubritatea, precum și pe sporirea securității alimentare și energetice.

Primarii au făcut schimb de idei și experiență în domeniul integrării sociale a refugiaților din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.