Opt întreprinderi mici și mijlocii din Moldova au beneficiat de sprijinul financiar al UE pentru dezvoltarea de noi modele de afaceri axate pe grija față de natură și mediu. Aceste companii activează în agricultură și industria textilă, sectoare în care măsurile eco-inovatoare pot fi aplicate cu succes.

În cadrul programului, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și experții UNEP au asistat cele opt IMM-uri să fie evaluate după metodologia UNEP, iar cinci IMM-uri au beneficiat de asistență în elaborarea de noi strategii de dezvoltare în vederea integrării eco-inovării în modelele lor de afaceri.

Este vorba despre companii din două sectoare identificate drept cele mai promițătoare pentru a extinde măsurile de eco-inovare: agricultura și industria textilă.

Implementarea eco-inovării în sectoarele prioritare ale economiei moldovenești, precum și experiența celor opt IMM-uri care au beneficiat de asistență în acest domeniu, au fost prezentate în cadrul evenimentului „Promovarea eco-inovării în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din Moldova”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.