Două autospeciale, un tractor cu accesorii, și 1350 de coșuri de gunoi au fost oferite locuitorilor comunelor Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița – suburbii ale Chișinăului – în cadrul unui proiect de cooperare intercomunitară implementat cu sprijinul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID.

Proiectul a fost implementat cu scopul de a îmbunătăți infrastructura locală de colectare și transport a deșeurilor solide din șapte sate, care fac parte din cele patru unități administrativ-publice locale implicate în proiect.

Această inițiativă va îmbunătăți serviciile pentru aproximativ 15 mii de persoane.

Comunitatea Mea explică că acest concept se bazează pe cooperarea intercomunitară a celor patru localități. Sistemul va deservi și toate instituțiile publice din cele șapte sate: școli, centre comunitare, grădinițe etc. Implementarea acestei activități va duce la lichidarea gropilor de gunoi neautorizate, ceea ce va reduce impactul negativ asupra mediului.

USAID a oferit suport financiar pentru achiziţionarea a două autospeciale pentru colectarea şi transportul deșeurilor solide; achiziționarea unui tractor cu accesorii: o remorcă, un încărcător frontal, echipament frontal cu lamă pentru deszăpezire și pentru achiziționarea a 1.350 de coșuri de gunoi pentru colectarea deșeurilor menajere. Cele din urmă au fost distribuite cetățenilor.

Valoarea totală a proiectului depășește suma de 438.000 USD, dintre care contribuția agenției USAID reprezintă 287.206 de dolari. Contribuția celor patru comune a fost de 151.000 USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.