O treime din consumul anual de energie electrică a Spitalului Raional Sîngerei va fi generată de un sistem fotovoltaic, instalat pe acoperișul instituției cu sprijinul PNUD Moldova și al Facilității Globale de Mediu (GEF). Instalația a fost dată în exploatare la 27 martie și are o putere totală de 84 kW. 

Potrivit calculelor preliminare, instalația de pe acoperișul spitalului raional Sîngerei urmează să genereze anual peste 100 mii de kWh, ceea ce reprezintă circa 30 la sută din necesitatea anuală curentă de energie electrică a instituției.

Costurile totale ale sistemului fotovoltaic și al lucrărilor de modernizare a rețelelor electrice a fost de aproximativ 98,6 mii USD. Resursele financiare au fost oferite de PNUD Moldova și GEF. Acestea urmează să fie restituite timp de maxim șapte ani de Consiliul raional Sîngerei, din contul economiilor la consumul de energie electrică. Banii vor fi utilizați ulterior pentru implementarea altor proiecte de eficiență energetică.

Clădirea Spitalului Raional Sîngerei a fost dată în exploatare în anul 1967 și are o capacitate totală de 180 de locuri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.