Colegiul Tehnic Feroviar din Bălți (R. Moldova) s-a înfrățit cu Liceul Tehnologic „Carol I” din Galați (România). Înfrățirea celor două instituții de învățământ a fost intermediată de Asociația „Luceafărul Răutului” din orașul Florești.

Liliana Leontiev, președinta asociației, spune că parteneriatul educaţional angajează motivaţional participanţii, deschide noi orizontri în ceea ce priveşte posibilităţile de colaborare, cooperare şi de cunoaştere reciprocă.

Acordul de înfrățire are drept scop cooperarea bilaterală în domeniul pregătirii, instruirii cadrelor didactice şi a elevilor prin iniţierea şi demararea programelor comune. Colaborarea vizează, de asemenea, schimbul de experienţă între părţi în domeniul de organizare şi desfăşurare a meselor rotunde, întrunirilor, conferinţelor şi simpozioanelor tematice.

Activităţile propuse promovează capacitatea elevilor de a munci individual şi în echipă, iar stimularea creativităţii acestora în activităţi extracurriculare devine o prioritate a actului educativ în măsura în care se valorifică potenţialul neexploatat al copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.