Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj către cetățeni, de Ziua Internațională a Pădurii.

„Atunci când bem un pahar cu apă, construim case, citim cărți copiilor, ne bucurăm de o cină în familie, nu facem neapărat legătura între aceste mici bucurii și pădure. Și totuși, viața, sănătatea și confortul nostru depind mult mai mult de păduri decât ne-am fi imaginat”, a spus șefa statului.

Șefa statului a subliniat că pădurile împiedică eroziunea solului, secarea apelor de suprafață și reduc emisiile de carbon. Secetele, devenite mai lungi și mai frecvente, ne afectează agricultura și economia și ne arată cât de vulnerabili suntem la efectele schimbărilor climatice, cauzate inclusiv de lipsa pădurilor, a spus Sandu.

Președinta a reamintit despre Programul național de împădurire care pot frâna aceste fenomene negative. „Programul național de împădurire ne va ajuta să devenim carbo-neutri, iar sectorul agricol, la fel, se va bucura de multe beneficii”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a mai anunțat că autoritatea pentru silvicultură a reușit deja să identifice 22.677 de hectare pentru înființarea unor noi plantații forestiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.