Serviciul de Gestionare al Deșeurilor, parte a serviciului intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide al parteneriatul dintre comunele Risipeni-Taxobeni-Horești-Izvoare, a fost lansat la 17 martie în comuna Taxobeni.

Primele 134 gospodării din s. Taxobeni și Hrubna Nouă au semnat contracte cu prestatorul de servicii comunale și au primit tomberoane pentru depozitarea selectivă a deșeurilor. Semnarea contractelor continuă în localitate. Taxa lunară pentru acest serviciu e de 35 de lei.

„Este un moment mult așteptat de cetățeni, pentru că noul serviciul comunal îi va ajuta să gestioneze corect gunoiul din gospodăriile personale și să contribuie la menținerea unui mediu sănătos și curat în localitate”, spune Lilia Dubasari, primarul al com. Taxobeni.

Printre oaspeții prezenți la eveniment s-au numărat vicepreședintele raionului Fălești, Mihai Prodan; primari-parteneri ai proiectului Elena Revenco, Sergiu Strechi, Dmitri Mosoreti, facilitatorul de proiect Victor Cimpoieș și inspectorul principal al Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Irina Ursu.

Reamintim că primăriile Risipeni, Taxobeni, Horești și Izvoare s-au asociat și împreună cu cetățenii continuă să depună eforturi comune pentru a îmbunătăți serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide din nouă localități, cu suportul proiectului „Mă Implic”.

Suportul financiar pentru îmbunătățirea și organizarea serviciului comunal este realizată din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare și implementat de SKAT Consulting.

Sergiu Onofrei,
corespondent comunitar în com. Taxobeni, Fălești 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.