Apeductul magistral de interconexiune a râului Prut spre localitatea Măcărești a fost construit în proporție de circa 40%. Apeductul va asigura cu apă potabilă 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni.

Proiectul prevede construcția apeductului magistral cu lungimea de circa 30 de kilometri, cu conectare la punctul de traversare „Măcărești” a  râului Prut către cele 13 localități.

Lucrările de construcție au fost executate pe o lungime de 16.3 km, construcția apeductului pornind de la Măcărești și ajungând până la Chilișoaia. În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de construcție a rețelelor interioare în localitățile Brătuleni și Isăicani pe o lungime de 24,3 km, precum și construcția a patru stații de pompare, zece castele și șase rezervoare de apă.

La apeduct vor fi conectate localitățile: com. Măcărești, s. Frăsinești, s. Costuleni din raionul Ungheni și com. Boldurești, s. Chilișoaia, s. Băcșeni, com. Brătuleni, s. Cîrnești, com. ValeaTrestieni, s. Isăicani, s. Luminița, s. Selișteni, s. Odobești din raionul Nisporeni.

Valoarea totală a proiectului este de peste 59,3 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.