Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova oferă granturi pentru diversificarea piețelor, creșterea competitivității și rezilienței la schimbările climatice și crearea unui mediul antreprenorial favorabil dezvoltării agriculturii de valoare înaltă prin inițiative implementate la nivel național de către organizații de susținere a afacerilor, inclusiv asociații sectoriale.

Solicitările pot fi depuse nu mai târziu de 28 aprilie 2023 sau până la epuizarea fondurilor.

Proiectul anticipează acordarea granturilor în valoare totală de circa 22,8 mil. de lei pentru o perioadă de până la 36 de luni. Solicitanții trebuie să contribuie cu 20 la sută din valoarea activității.

Un atelier informativ privind accesarea de fonduri va avea loc la 20 martie, ora 10.00.

Informații privind dosarul complet al apelului (apelul în limba engleză; formulare de solicitare – în română și rusă) sunt disponibile aici.

Activitățile propuse în cadrul acestui apel de granturi trebuie să fie concepute pentru nivelul național și să fie orientate spre piață, inovative, capabile să genereze schimbări de-a lungul întregului lanț valoric și nu doar cu impact economic pentru nu număr redus de beneficiari.

În cazul în care solicitantul este o organizație bazată pe membri, activitățile incluse în solicitare nu trebuie să se limiteze la membrii organizației. În acest context sunt încurajate parteneriatele cu alte entități.

Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală va acorda prioritate propunerilor care includ planuri fezabile și sustenabile care se extind după implementarea activității de grant. Propunerile vor include metode de instituționalizare a inițiativei care să permită replicarea și extinderea acesteia, fără finanțare semnificativă adițională din partea donatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.