22 de antreprenori, afacerile cărora au fost aprobate pentru finanțare în cadrul Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică, au semnat contracte cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Întreprinderile vor accesa granturi de până la 2 milioane lei din partea statului pentru optimizarea consumului de gaze și energie electrică prin înlocuirea echipamentelor învechite cu unele moderne sau prin instalarea de surse alternative de energie.

Valoarea totală a investițiilor ca urmare a implementării proiectelor investiționale constituie circa  52 milioane lei, dintre care finanțare nerambursabilă este de circa 22 milioane lei.

Potrivit ODA, din numărul total de companii, 15 își desfășoară activitatea în mediul rural, iar 7 în mediul urban.

13 companii vor accesa granturi de până la 1,5 milioane lei pentru eficiență energetică, care constituie 50% din costul investiției, banii fiind utilizați pentru achiziționarea panourilor fotovoltaice pentru producerea curentului electric.

Alte 9 IMM-uri vor beneficia de finanțare nerambursabilă de 50% din investiția pentru tehnologizarea și retehnologizarea afacerilor, dar nu mai mult de 2 milioane lei pentru automatizarea procesului de producție; robotizarea producției și reutilarea cu echipamente performante.

Pe parcursul a 7 luni de implementare a Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică, 63 de agenți economici au accesat finanțare nerambursabilă în valoare de circa 55 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.