Japonia va sprijini în continuare procesele democratice și parcursul european al R. Moldova, iar relațiile moldo-nipone vor fi amplificate pe mai multe segmente.

Perspectivele colaborării bilaterale au fost discutate, recent, la întrevederea premierului Dorin Recean cu ambasadorul nipon, Yamada Yoichiro.

Prim-ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant al Japoniei, în special pentru decizia recentă privind acordarea unui credit concesional, prin intermediul Agenției japoneze de cooperare internațională, în sumă de 100 de milioane de dolari. Banii vor fi destinați consolidării capacităților statului și realizării unor proiecte de dezvoltare în domenii precum medicina, eficiența energetică, agricultura, educația, protecția mediului.

Dorin Recean a spus că Moldova este deschisă pentru implementarea de proiecte de infrastructură și energie, iar autoritățile rămân concentrate pe crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru investițiile străine.

„În R. Moldova există numeroase oportunități investiționale – aveți statutul de țară candidată pentru aderarea la UE, sunteți o destinație bună pentru relocarea afacerilor și aveți un număr mare de tineri experţi în domeniul IT”, a spus diplomatul.

Ambasadorul a mai spus că Japonia apreciază contribuția Moldovei la securitatea regională și va asigura în continuare sprijinul necesar pentru cetățenii moldoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.