Concursul de fotografie își propune să colecteze povești despre Cimitirele evreiești din R. Moldova. Competiția este organizată de Institutul Central European pentru Cercetare și Documentare а Patrimoniul Evreiesc „Centropa”.

Concursul este adresat studenților din universități sau colegii și se va desfășura în perioada septembrie 2022-30 aprilie 2023. Vor fi admise fotografii realizate în orice anotimp.

Concursul face parte din programele educaționale de sensibilizare și inițierea unor discuții critice cu privire la istoria secolelor XX şi XXI, consolidarea interesului pentru studierea istoriei evreilor din localitate şi a fenomenului Holocaustului.

Scopul concursului este combaterea prejudecăților, xenofobiei şi antisemitismului prin promovarea gândirii critice și a culturii neuitării promovate de către Institutul „Centropa”, Inițiativa Cimitirelor Evreiești Europene și, în Moldova, ajutat de Asociația EcoVisio.

Cimitirele evreiești pot transmite multă informație, însă de mult ori sunt într-o stare avansată de degradare și se pierd mult din patrimoniul existent și nu păstrează decât fragmente. Multe pietre funerare vechi au o mare valoare artistică, atrăgând maeștrii artelor plastice.

„Astfel, ne dorim să avem o colecție de fotografii unice, care vor păstra istoria cimitirelor evreiești”, susțin organizatorii.

Trei fotografi profesioniști, care vor forma juriul, vor alege lucrările câștigătoare. Zece cele mai bune fotografii vor fi tipărite și expuse în locații prestigioase din mai multe țări.

Pentru premiul întâi se va oferi un certificat cadou în valoare de 1.000 de euro, care va putea fi folosit pentru procurarea unui aparat foto sau video. Premiul pentru locul doi este în valoare de 600 de euro, iar premiul pentru locul trei – 400 de euro. Mai multe detalii aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.