Pitoreasca localitate Rașcov din stânga Nistrului își propune ca obiectiv să devină o atracție turistică veritabilă. O spune primarul Oleg Berșadschii.

El spune că speră să transforme Rașcov într-o atracție turistică de top, prin atragerea investițiilor și dezvoltarea afacerilor în domeniu. Astfel, spune primarul, tinerii ar putea fi motivați să rămână sau să revină la Rașcov.

Amintim că biserica de la Rașcov a fost conservată datorită finanțării din partea UE. Tot la Rașcov se află una din cele mai frumoase sinagogi din Europa, conservată și ea din fonduri UE.


O sinagogă și o biserică dintr-un sat de peste Nistru au fost conservate în cadrul unui proiect european


 

Se spune că Rașcov a găzduit de-a lungul secolelor oameni de diverse confesiuni și națiuni, evreii fiind cei mai numeroși ca populație. Potrivit localnicilor, aici au existat, pe vremuri, șapte lăcașe de cult de diferite confesiuni.

Cele două obiective au fost conservate de UE prin programul „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Alte nouă edificii de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv cetatea Tighina și Circul de la Chișinău, vor fi conservate sau restaurate prin același program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.