Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023 – 2030 (SNDAR), aprobată de Guvern, urmărește ca, până în anul 2030, investițiile publice în sectorul agricol să înregistreze creșteri constante de peste 3 miliarde lei.

În rezultatul excluderii barierelor birocratice, a creșterii valorii adăugate în agricultură și a productivității muncii, ponderea investițiilor private urmează să ajungă la circa 13 miliarde lei către 2030. Aceasta ar însemna că valoarea totală a investițiilor în sectorul agricol va constitui cca 4.63% din PIB, față de 1.66% în 2020.

Realizarea obiectivelor formulate în strategie va permite reabilitarea sistemelor centralizate de irigare pe o suprafață de 30 mii ha, sporirea cu cel puțin 50% a volumelor de producție zootehnică în ferme, aplicarea bunelor practici agricole pe o suprafaţă de cel puțin 150 mii ha de terenuri agricole, sporirea exportului produselor agroalimentare cu 15%.

Obiectivele SNDAR au fost elaborate în conformitate cu necesitățile fermierilor și consumatorilor și sunt orientate către Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, stabilite de Agenda ONU 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.