O delegație a Comisiei Electorale Centrale a R. Moldova, condusă de președinta instituției, Angelica Caraman, se află, în aceste zile, într-o vizită de lucru în România, la invitația Autorității Electorale Permanente.

Vizita este prilejuită de desfășurarea unui program de instruire și pregătire profesională internă în vederea organizării alegerilor din anul 2024 în România, aceasta constituind și o bună oportunitate pentru realizarea unui schimb de experiență între colegii din ambele autorități electorale.

Sunt abordate aspecte ale domeniului de activitate de control a finanțării partidelor politice și a cheltuielilor efectuate de acestea, organizarea secțiilor de votare și profesionalizarea funcționarilor electorali, administrarea sistemelor informaționale electorale și protecția datelor cu caracter personal.

Reprezentanții CEC Moldova vor susține sesiuni de informare în domeniul soluțiilor legislative și tehnice în materie de management electoral, în parte despre realizarea reformei electorale din țara noastră, digitalizarea proceselor electorale și inițiativa de testarea a votului prin internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.