Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – USAID a anunțat că Fondul de Investiții SUA – Rusia (TUSRIF), în parteneriat cu Congresul SUA, va transfera peste $154 de milioane în sprijinul țărilor care au fost afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Aceste fonduri vor include $135 de milioane care vor fi transmise către Western NIS Enterprise Fund pentru a sprijini redresarea economică a Ucrainei și Moldovei, iar $18 milioane vor merge către Fundația SUA – Rusia (USRF) în sprijinul grupurilor pro-democratice, inclusiv societatea civilă din Rusia și organizațiile media independente.

Acest transfer subliniază sprijinul continuu pentru suveranitate, prosperitate și democrație în Eurasia.

„Sprijinul imediat acordat sectorului privat din Ucraina și Moldova este esențial pentru a consolida economiile ambelor țări în fața agresiunii lui Putin”, se arată într-un comunicat al USAID.

Asistența financiară a SUA va ajuta Moldova și Ucraina să-și modernizeze și să-și crească economiile pentru a-și putea continua parcursul european.

$18 milioane vor fi direcționate pentru sprijinirea presei independente ruse, apărătorii drepturilor omului, societatea civilă și persoanele exilate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.