Ion Muntean este noul director al Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Acesta a fost prezentat de secretarul de stat în domeniul energetic, Constantin Borosan.

Muntean a spus că își propune printre priorități dezvoltarea instituției, care să pună la dispoziție consumatorilor de energie instrumente și mecanisme de finanțare pentru eficientizarea consumului de energie.

Nou director a spus că va acorda o atenție deosebită digitalizării proceselor și reducerii influenței factorului uman în procesul decizional.

Funcția de director al AEE a devenit vacantă după ce în septembrie 2022 și-a depus demisia Alexandru Ciudin.

Ion Muntean este doctor în managementul energetic și activează în calitate de lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. Este certificat de Camera de Comerț și Industrie din Potsdam (Germania) în calitate de Manager Energetic European.

Pe parcursul a peste 10 ani a activat în calitate de expert asociat pe domeniul energetic în cadrul IDIS „Viitorul”, dar și în calitate de expert în proiecte naționale și internaționale precum PNUD, GIZ, UNIDO, USAID etc.

Agenția pentru Eficiență Energetică implementează politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.