25 de companii care furnizează echipamente și servicii digitale în agricultură și-au prezentat tehnologiile în cadrul Târgului de Inovații, organizat în premieră în Moldova.

Circa 200 de agricultori din întreaga țară, care își doresc să-și modernizeze afacerile, au participat la eveniment, aflând din prima sursă informații utile despre inovațiile de pe piață, precum și posibilitățile de finanțare a proiectelor de digitalizare.

Dispozitivele mobile, analiza datelor, inteligența artificială, serviciile și aplicațiile digitale transformă agricultura în întreaga lume.

În Moldova, 65% dintre agricultori recunosc necesitatea de a inova afacerea lor aplicând soluții de digitalizare și noile tehnologii, arată rezultatele unui studiu realizat recent de către ADMA și Programul Tehnologiile Viitorului în Agricultură.

Târgul de Inovații și-a propus să faciliteze colaborarea dintre producătorii agricoli și furnizorii de noi tehnologii. Aceștia au făcut schimburi de opinii și au pus bazele unor noi colaborări. Agricultorii au fost informați despre oportunitățile de finanțare propuse în prezent de ADMA și Programul Tehnologiile Viitorului în Agricultură.

Târgul de Inovații a fost organizat de ADMA, în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, în cadrul platformei Inno Agrifood Academy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.