Întreprinderea socială SRL „Floare de Cireș” din Răzeni, Ialoveni, se specializează pe livrare de prânzuri și acordarea unor servicii de alimentare. Din cei 31 de angajați ai întreprinderii – 13 sunt persoane cu dizabilități.

Întreprinderea oferă un program gratuit pentru instruirea chelnerilor și bucătarilor, dar și oportunități de cazare și bursă pentru cei care urmează aceste cursuri. Prin cantina socială pe care o gestionează, „Floare de cireș” livrează zilnic circa 40 de prânzuri gratuite pentru oamenii din comunitate.

Antreprenoriatul social este un model de afacere în care au de câștigat și fondatorii, și comunitățile, și statul. Afirmația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, care a vizitat, recent, Întreprinderea socială „Floare de cireș” din Răzeni.

„Floare de cireș” intenționează să-și extindă capacitățile de producere. Sunt în curs de finalizare lucrările de construcție a unei secții noi de producere, fapt ce va crea încă zece locuri de muncă.

SRL „Floare de Cireș” dispune de o moară proprie și o cameră frigorifică, utilizând în procesul de producere, preponderent, produse locale. Întreprinderi similare ar urma să fie deschise în raioanele de sud și de nord ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.