Nicolae este un tânăr de 19 ani din raionul Florești, care și-a făcut studiile la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, la specialitatea controlor-casier. După absolvire însă a înțeles că profesia aleasă nu este pe placul său și că dorește să se facă bucătar. Astfel că s-a adresat Direcției pentru Ocuparea Forței de Muncă (DOFM) Florești, iar specialiștii de acolo i-au propus să facă un curs de recalificare în aceeași instituție de învățământ, dar deja la specialitatea de bucătar.

După finalizarea cursurilor, tânărul a beneficiat de un stagiu la un restaurant din Ghindești, unde și-a dezvoltat abilitățile de bucătar.

„Stagiul a fost ca un salt, ca un început de carieră. L-am avut ca mentor pe bucătarul-șef, care m-a ajutat să învăț multe lucruri noi și să capăt deprinderi de a munci într-un restaurant. M-au ajutat mult și ceilalți bucătari, prin experiența lor, toți susținându-mă la început de cale”, ne-a relatat Nicolae.

După finalizarea stagiului profesional, tânărul a fost angajat în restaurant și este mulțumit că și-a găsit chemarea.

„După prima lună de activitate, mi-a fost majorat salariul, ceea ce m-a încurajat. Apoi am primit o primă unică de cointeresare, ca tânăr angajat. Ulterior, am avut din nou majorare de salariu. Acest lucru mă motivează să muncesc cu mai multă râvnă, sârguință, responsabilitate, creativitate, să fiu disciplinat în muncă, să mă perfecționez în continuare”, a menționat Nicolae.

Orice persoană are nevoie de cursuri de instruire sau este în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cursurile sunt gratuite și durează între una și șapte luni, în funcție de profesia/meseria solicitată, iar după absolvire, reprezentanții subdiviziunii teritoriale vă vor ajuta să vă angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.