Primarul de Iași (România), Mihai Chirica, și primarul de Bălți (R. Moldova), Nicolai Grigorișin, au semnat un Acord de parteneriat dintre cele două municipii.

Evenimentul a avut loc la Bălți duminică, 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii.

Primăria Bălți a anunțat că acesta a fost „eveniment istoric”, care întărește „legătura noastră prin istoria comună, tradiții, limbă și obiceiuri.”

„Este un pas important în consolidarea relațiilor de prietenie și de afaceri între orașele noastre în domeniile administrației publice locale, culturii și educației, sănătății și protecției sociale, sportului, turismului, protecției mediului, agriculturii, comerțului, infrastructurii și în alte domenii de interes”, a spus primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.

Primarul ieșean, Mihai Chirica, a spus, citat de presa locală, că singura cale a Bălțiului spre prosperitate este cea europeană.

Acordul prevede și organizarea de schimburi culturale și educaționale, suport în domeniul antreprenoriatului, întărirea legăturilor educaționale, inter-universitare și academice etc.

Orașul Bălți are circa 100.000 de locuitori și este cea mai importantă localitate din nordul R. Moldova. Municipiul Iași numără peste jumătate de milion de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.