Ștefan Chirău, un tânăr de 21 de ani, originar din satul Cenușa, raionul Florești, a absolvit Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, obținând calificarea de tehnolog în alimentație publică.

După absolvire, Ștefan și-a satisfăcut serviciul miliar. Revenit acasă, tânărul și-a dorit foarte mult să se angajeze la un restaurant din s. Ghindești. Cu acest gând, tânărul s-a adresat la Direcția pentru ocuparea forței de muncă Florești, unde a găsit sprijinul necesar pentru a se integra în câmpul muncii.

După finalizarea unui stagiu, tânărului i s-a propus să muncească la restaurant, iar pentru a se integra mai ușor, subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă a venit cu un al suport – acordarea unei indemnizații unice de încadrare, în mărime de 9.115 de lei, la angajare în altă localitate – măsură activă pe piața muncii.

Persoanele care nu au experiență profesională se pot adresa la subdiviziunile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a beneficia de stagiu profesional, cu o durată de până la patru luni, în scopul dobândirii abilităților practice.

Totodată, la angajarea la un loc de muncă într-o altă localitate decât cea de domiciliu, persoanele beneficiază de o indemnizație unică de încadrare în valoare de 9.115 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.