Nou-născuții și proiectele comunitare „izvorăsc” în satul Izvoare, Fălești

0
O alee din satul Izvoare (Foto: Ziarul de Fălești)

Cei din localitatea Izvoare din raionul Fălești demult nu au mai văzut o explozie a natalității ca în 2022. Aici s-au născut 22 de copii, ceea ce nu s-a mai întâmplat pe aici de zeci de ani.

Această statistică, potrivit primarului de Izvoare, Sergiu Strechi, încurajează administrația locală să implementeze cu mai multă râvnă inițiative și proiecte comunitare. De exemplu, primarul a spus pentru Ziarul de Fălești că pentru 2023 vor continuate eforturile în vederea finalizării construcției sistemului de aprovizionare cu apă și va fi termoizolată fațada grădiniței.

Chiar de la începutul anului, la Izvoare va începe implementarea unui proiect de iluminare stradală în cadrul Programului „Satul European”. Vor fi cheltuite 350 de mii de lei, plus contribuția primăriei de 30 mii de lei.

Satul Izvoare, însă, se poate lăuda cu mai multe proiecte comunitare realizate în 2022.

Printre cele câteva se numără realizarea mai multor lucrări de amenajare în parcul din sat cu suportul financiar al Asociației „Casmed”, Crucii Roșii din Elveția, primăriei și localnicilor. Lucrările de amenajare vor continua și în 2023.

Satul Izvoare a fost parte a programului „Mă implic” (Foto: Ziarul de Fălești)

În anul 2022, alături de alte trei primării – Risipeni, Horești, Taxobeni – satul Izvoare a fost partener al Programului MĂ IMPLIC. Grație proiectului, a fost creată o întreprindere municipală pentru gestionarea deșeurilor, inclusiv colectarea selectivă a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.