Centrul de dezvoltare timpurie „Gâgâlici” a fost, recent, inaugurat de Misiunea Socială „Diaconia”. O casă mare, plină de căldură și culoare – așa arată grădinița „Gâgâlici”, situată în cartierul Poșta Veche din Capitală.

Chiar de la intrare ai senzația că ai ajuns în paradis. Este suficient doar să deschizi poarta pentru a înțelege că grădinița a fost amenajată cu multă dragoste și rafinament. În curte, pe copii îi așteaptă un teren de joacă, o cărărușă senzorială și diverse tobogane, care să le trezească curiozitatea pentru joacă.

Diaconia și-a propus să promoveze un model inovativ de educație a copiilor, alături de oamenii din comunitatea noastră care rezonează cu această metodologie, mă refer la metodologia Pikler pe care echipa „Gâgâlici” a îmbrățișat-o, datorită sprijinului partenerilor de la KinderSpielRaum, cu susținerea Anei Bordos și Allei Ceban, pedagogi acreditați Pikler.

La „Gâgâlici”, copiii vor fi educați într-un mediu incluziv orientat spre educația timpurie a copilului, cu implicarea activă a părintelui.

Creșa „Gâgâlici” este parțial subvenționată de Misiunea Socială „Diaconia”, din dorința de a oferi acces la o educație de calitate tuturor categoriilor sociale, inclusiv celor vulnerabile. De aceea, familiile monoparentale, familiile unde părinții sunt studenți sau dispun de resurse financiare limitate, de exemplu, pot beneficia de reduceri esențiale pentru serviciile oferite la „Gâgâlici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.