Președintele Maia Sandu transmis moldovenilor, într-o înregistrare video de circa opt minute, cu ocazia Anului Nou, că, în pofida unui an dificil, Moldova a reușit să realizeze multe lucruri frumoase.
Maia Sandu a trecut în revistă cele mai notabile succes din diverse domenii – sport, afaceri, știință, educație și muzică.
În adresarea sa către cetățeni, Maia Sandu i-a îndemnat pe toți să facă bilanțul lucrurilor frumoase care s-au petrecut în anul care a trecut, chiar dacă a fost unul foarte dificil.
„Știu bine că astăzi familiile se vor bucura de împlinirile celor dragi – cineva a născut un copil, cineva a învățat să meargă, cineva a obținut locul de muncă dorit, unii au devenit bunici, alții au obținut medalii la olimpiade. E un moment potrivit să ne amintim ce am făcut bun în acest an. Și cu toții, ca țară, să celebrăm reușitele Moldovei”, a menționat Sandu.
Președintele R. Moldova s-a arătat convins că Moldova va reuși, în anii care vin, datorită oamenilor săi minunați.
Cele mai importante afirmații din adresarea Maiei Sandu:
- (…) Pandemia i-a luat pe mulți dintre noi. Iar apoi a început războiul. Care a adus multă suferință. Moldovenii au văzut de aproape ororile războiului din țara vecină. Îngrijorarea s-a lăsat în fiecare casă din Moldova. Însă țara noastră a ales bunătatea în locul fricii. Ne-am unit și am oferit ajutor (…)
- (…) 2022 a fost un an care ne-a pus la încercare și ne-a arătat cine suntem. Astăzi, la sfârșit de an, putem alege să vedem greutățile din calea noastră sau putem alege să vedem ce am făcut din aceste greutăți, ce fel de oameni am decis să devenim (…)
- (…) În acest an am fost acceptați ca țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Este o recunoaștere a reușitelor moldovenilor, dar și o speranță că vom construi acasă spitale europene, școli și grădinițe moderne, drumuri de calitate, vom avea salarii și pensii mai mari, o justiție care funcționează și o democrație adevărată (…)
- (…) Cu toții am văzut câte putem face când acționăm ca o comunitate și cât de mult pierdem, dacă acționăm după principiul „fiecare pentru sine”. Da, nu întotdeauna lucrurile se întâmplă cum vrem noi. Din păcate, unele tragedii nu pot fi preîntâmpinate. Sunt suferințe care se întâmplă oricât de curajoși și onești am fi. Noi, cei din Moldova, o țară mică, nu putem schimba ordinea mondială sau lucruri majore la nivel internațional, dar putem face diferența (…)
- (…) Să rămânem de bună-credință în cele mai critice situații face diferența (…)