Premierul Natalia Gavrilița a adresat cetățenilor un mesaj cu ocazia noului an. Șefa Cabinetului de Miniștri a spus, între altele, că 2022 a fost anul crizelor multiple: criza energetică și, cel mai grav, crizele generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei care ne-a afectat economia și securitatea. 

Gavrilița a menționat că din cauza crize, R. Moldova s-a confruntat și cu o creștere a prețurilor care a însemnat o povară grea pentru cetățeni, iar spre sfârșitul anului s-au adăugat și încercările de a dezbina societatea și de a crea haos.

Una dintre principalele misiuni ale autorităților, spune Gavrilița, a fost menținerea păcii și unității. Premierul spune că se mândrește de felul în care moldovenii s-au solidarizat și și-au deschis inimile și casele și și-au ajutat „vecinii care fug din calea războiului nedrept.”

Natalia Gavrilița amintit de faptul că Moldova a devenit, în 2022, țară candidat la aderarea la UE. La finalul mesajului, premierul a adresat urări în limbile rusă și ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.