La inițiativa Asociației „Orizonturi Rustice” din Bălți, care își propune, între altele, facilitarea și crearea de parteneriate între entități de drept public și privat din R. Moldova și România, Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” din Bălți  a încheiat un acord de parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” din Galați (România).

Acordul își propune să îmbunătățească cooperarea dintre cele două biblioteci prin susținerea, promovarea și valorificarea culturii scrise prin mijloacele profesionale specifice în contextul național și internațional.

Potrivit acordului, cele două biblioteci semnatare ale acordului se vor susține reciproc și vor participa în comun la proiecte naționale și internaționale, vor proceda la schimburi culturale, științifice și profesionale bilaterale. De asemenea, vor realiza evenimente culturale, dar și programe de formare profesională și formare continuă în comun.

Aceste obiective vor fi realizate prin acțiuni concrete stabilite la nivelul conducerii celor două instituții, incluse într-un program comun, și care vor fi realizate cu implicarea serviciilor similare din cele două biblioteci.

Administrațiile bibliotecilor și-au exprimat speranța ca acest parteneriat să pună bazele unei relații durabile între cele două instituții de cultură.

Ala Cucu,
președinta  Asociației „Orizonturi Rustice”, Bălți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.