Locuitorii din regiunea străzii Suceava din Bălți, unde sunt amplasate o grădiniță și unul dintre cele mai mari licee din oraș, solicită autorităților să includă sectorul într-un proiect de construcție și amenajare a trotuarelor. Autoritățile spun că acest lucru s-ar putea întâmpla, „după posibilități”, abia în 2023.

Solicitarea a fost adresată autorităților prin intermediul platformei alerte.md.

Semnatarii sesizării solicită autorităților să includă și sectorul respectiv în reconstrucția unui „trotuar adecvat”, astfel ca cei mici și elevii să poată ajunge curați la grădiniță și la Liceul „G. Coșbuc”.

„Copiii sunt nevoiți să „înoate” prin noroi, în lipsa trotuarului. Și dacă e posibil de astupat măcar groapa de noroi de pe trotuarul dintre grădiniță nr. 43 și Clubul sportiv de Șah”, scriu locatarii.

Aceștia atrag atenția că, după ora 18:00, când copii ies de la șah, aceștia riscă să se pomenească, prin întuneric, în groapă de noroi.

De cealaltă parte, autoritățile de la Bălți se spală pe mâini spunând că, în oraș, lucrările de reparație și întreținere a străzilor se execută conform dispozițiilor edilului. Administrația bălțeană dă asigurări că solicitarea locuitorilor din str. Suceava va fi „examinată după posibilitatea și în limita mijloacelor financiare alocate la elaborarea proiectului bugetului pentru anul 2023.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.