În Moldova va fi creată Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău. Aceasta va fi a cincea agenție de dezvoltare. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, recent, de guvern și publicată pentru dezbateri publice.

Potrivit proiectului, în componența Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău vor intra: primarul general al Chișinăului, un reprezentant delegat de către Consiliul Municipal; trei primari delegați de adunarea generală a primarilor din mun. Chișinău; doi reprezentanți ai sectorului privat și doi reprezentanți ai societății civile.

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău va coordona şi monitoriza procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare regională şi a planului operaţional; mobiliza resursele regionale în scopul dezvoltării stabile şi durabile a localităţilor din regiune, având drept obiectiv îmbunătăţirea maximă a condiţiilor de trai pe întreg teritoriul regiunii de dezvoltare.

De asemenea structura respectivă va defini scopurile şi priorităţile în domeniul dezvoltării social-economice a regiunii respective de dezvoltare; va coordona planificarea şi implementarea obiectivelor de dezvoltare regională din cadrul regiunii de dezvoltare.

În R. Moldova activează ADR Nord; ADR Surd; ADR Centru și ADR Găgăuzia.

Între 2021 și 2022, ADR-urile gestionează circa 760 mil. lei, dintre care circa 540 mil. lei provin din surse externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.