Proiectele „Tekwill în Fiecare Școală” și EU4Moldova: Startup City Cahul au prezentat conceptul „Școala Digitală”, care urmează a fi implementat în 25 de instituții de învățământ din Moldova, selectate în urma unui concurs național.

Inițiativa „Școala Digitală” vine să susțină viziunea de digitalizare a educației din țară. Conceptul presupune ghidarea instituțiilor în procesul de transformare și digitalizare, pe parcursul unui an academic.

Instituțiile care participă la programul „Școala Digitală” sunt 25 de școli din raioanele Leova, Cantemir, Taraclia, Cahul, Vulcănești, Briceni, Fălești, Florești, Călărași, Hîncești, Ialoveni, din municipiile Chișinău și Bălți, precum și din UTA Găgăuzia.

Cele 25 de școli vor fi ajutate să dezvolte proiecte STEAM, iar cadrele didactice vor fi asistate în integrarea metodologiei „Clasa Inversată”. Un element important este și faptul că elevii instituțiilor vor putea studia discipline opționale ce țin de profesiile viitorului, oferite de programul „Tekwill în Fiecare Școală”.

Printre instituțiile care vor trece prin acest proces se numără și Liceul Teoretic ,,D. Cantemir” din orașul Cantemir, unde primele transformări se fac deja simțite. Instituția a fost dotată cu un Laborator Digital, unde 95 de elevi pot studia design grafic, programarea algoritmilor în C/C++, proiectarea și dezvoltarea web, antreprenoriat.

În laborator au fost instalate deja 10 calculatoare și 10 laptop-uri, un proiector cu tablă interactivă și o imprimantă performantă.

Inițiativa „Școala Digitală” este dezvoltată de „Tekwill în Fiecare Școală” și EU4Moldova: Startup City Cahul, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Agenția de Guvernare Electronică și este susținută de USAID Moldova, Suedia, Uniunea Europeană și PNUD Moldova.

De asemenea, la implementarea proiectului „Școala Digitală” participă companiile Pride Systems SRL, Tablet Academy, Moldtelecom și Starnet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.