Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat extinderea duratei Programului Comunitatea Mea în Republica Moldova.

Programul a fost prelungit pentru încă trei ani, până în martie 2026, finanțarea suplimentară cifrându-se la 15 milioane USD.

Datorită acestei finanțări, programul va continua să acorde suport tehnic și financiar primăriilor partenere din toată țara, diversificând pachetul de asistență prin activitățile îndreptate spre digitalizarea continuă a serviciilor publice.

De asemenea, USAID va finanța promovarea incluziunii sociale, implicarea tinerilor în guvernarea locală, creșterea capacităților consilierilor locali și planificarea urbană.

Comunitatea Mea este un program implementat în Moldova timp de opt ani, finanțat de USAID și implementat de IREX, cu scopul de a fortifica guvernarea locală și de a oferi asistență tehnică autorităților publice locale. Din 2018, programul a oferit sprijin pentru 92 de comunități și 1,3 milioane de cetățeni.

Valoarea totală a investițiilor USAID în programul Comunitatea mea în cei opt ani de implementare se estimează la 35,5 milioane USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.