Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni a fost renovat, iar sistemul de aprovizionare cu apă și canalizare a fost extins și reabilitat. Evenimentul de finalizare a proiectelor finanțate de UE a avut loc recent, la Ungheni.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” a devenit mai eficient energetic și mai confortabil pentru circa 1.200 de elevi și peste 100 de cadre didactice, iar sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare a fost reabilitat și extins pe o lungime de aproximativ 20 km.

„Uniunea Europeană a contribuit cu aproape 40 de milioane euro pentru a susține sporirea accesului la servicii publice la nivel local în Moldova, și sunt mândru să văd care sunt rezultatele aici la Ungheni, pentru că investiția în generația tânără este cea mai bună investiție în viitor”, a spus Jānis Mažeiks, ambasadorul UE la Chișinău.

„De la începutul implementării proiectului ,,Sporirea Eficienței Energetice a Liceului Teoretic Mihai Eminescu”, Consiliul Raional Ungheni, în calitate de aplicant, a oferit contribuția logistică și financiară de 1 milion 360 mii lei pentru proiectare și 400 mii lei pentru alte lucrări din cadrul proiectului și în final avem acest rezultat frumos – un liceu confortabil pentru elevi și personalul didactic”, a spus Ghenadie Mitriuc, președintele Consiliului Raional Ungheni.

  • Valoarea totală a proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Ungheni” constituie cca 3.000.000 de euro, dintre care cca 2.900.000 de euro – oferiți nerambursabil de UE, și cca 100.000 Euro – contribuție locală. La liceu au fost realizate lucrări de termoizolare a anvelopei clădirii.
  • Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare în mun. Ungheni” este de cca 2.680.000 de euro, dintre care 2.395.000 de euro – oferiți cu titlu nerambursabil de UE, și 285.000 de euro – contribuție locală. În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de extindere și reabilitare a 19,7 km de conducte de apă și extindere a rețelei de canalizare cu scurgere gravitațională cu lungimea de 7,31 km, cât și a rețelei de canalizare sub presiune cu lungimea de 770 m. Au fost construite trei stații de pompare a apei uzate, urmărindu-se obiectivul de regionalizare a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here